İzmir Karabağlar Tel Örgü

İzmir Karabağlar Tel Örgü

İzmir Karabağlar Tel Örgü Hakkında Öğrenilmesi Gerekenler

Özel mülkiyet alanlarında, spor sahalarında basketbol, voleybol, futbol, tenis kortları , güvenlik tedbiri alan bölgelerin etrafı gibi yerlerde yaygın olarak tel örgü operasyonu uygulanır. Düz olan galvenizli tel, belli miktarlarda helezoni bir biçimde aygıtlarda örülür. Kullanılan örgünün göz aralıkları, hangi kasıt için kullanılacaksa ona göre ayarlanır. Misalin 30×30 mm, 40×40 mm, 50×50 mm göz aralığı gibi…

 

Galveniz örgü telleri, yalnızca üryan olarak uygulanabildiği gibi; tel üzerine PVC kaplı olarak da yapılır. Bu uygulama daha çok spor sahalarında ve etraf tertip etmeleri yapılan yerlerde kullanılır. Bunun dışında, sarih alanda organik tavukçuluk yapımı yapan çiftliklerin çevrelenmesinde de bu tip tel örgüler sıklıkla kullanılır.

 

PVC ve Galveniz Tel Örgünün Özellikleri

 

Galveniz kaplı tel örgülerin, PVC kaplı olarak tabanda kurulan beton ve demir direkler ile bağlanmasıyla alanın yaradılışı sağlanır. Nitelikli bir tel örgü için; örgülerin uzun ömürlü, paslanmayan, her miktara ayarlanabilecek, değişik hava şartlarına geçim sağlayabilecek ve dayanıklı bir yapıda olması gerekir. Bu cins nitelikli teller, ötekilerine oranla daha yüksek maliyetlerden uygulanır. PVC kaplanmayan, üzerinde galveniz olmayan teller ise; niteliksiz ve ucuzdur. Makûs hava koşullarında paslanma gibi bir gidişat olacağı için nasihat edilmez.

 

Tellerin kalınlığı milimetrik özelliklerde kullanılır. Misalin, tel kalınlığı 1,5 mm, 2 mm ve 3 mm gibi… Yalnızca galveniz kaplı olarak kullanılan bu cins tel örgüler; çiftliklerin, inşaat alanlarının, arsaların, girilmesi yasak olan bölgelerin ve orman koruma bölgelerinin çevresinin çevrilmesinde kullanılır.

 

Karabağlar Tel Örgü Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Tel örgü yaptırırken öncelikle kullanılacağı alan göz önünde bulundurulmalıdır. Buna göre tellerin kalınlığı, göz aralıkları miktarları ve örgü yapılacak telin niteliği ilk dikkat edilmesi gereken unsurlar arasında yer alır. Misalin; Bir halı sahanın etrafının tel örgü ile hakimiyet altına alınması için; örgünün 3,5 mm kalınlığında, galveniz tel üzerine PVC kaplı 50×50 mm göz aralığında olmalıdır. Bu göz aralığı tenis kortlarda değişiktir. Buna göre tenis kortlarda genelde 40×40 mm göz aralığı uygulanır. Tel örgü bu kullanılan alana göre değer ve  örgü yüksekliği ise, genelde bu tip sahalarda 6 metre olarak değer.

 

Genellikle özel mülkiyet alanlarında kullanılan tel örgü Akyurt artık neredeyse her mahallede spor sahaları ve benzeri yerlerde kullanılmaya başlamıştır. Çeşitli çaplarda gözenekleri vardır. Örneğin: 30×30 mm, 40×40 mm, 50×50 mm göz aralıkları gibi…

Günümüzde artık güvenlik kaygısı had safhada olduğu için artık vazgeçilmez bir ihtiyaç halini almıştır ve gün geçtikçe de her gün kullanım alanı genişlemektedir.

Çeşitlerimizden diğeri olan jiletli tel Akyurt gelmektedir. En son teknolojiyle üretilen bir üründür. Daha çok fabrika, kamu alanları ve benzeri çevrelerde kullanılmaktadır.

Diğer bir ürünümüz olan panel çit İzmir Karabağlar ise daha çok keskin sınırları belirlemek amacıyla özel mülkiyet alanlarında kullanımı geniş, estetik görünüşe sahip, çevreye uyumlu renkleriyle mülkiyetinizin havasını bozmak bir yana; görünüşünü güzelleştirici, tamamlayıcı bir unsur olacaktır.

Adana Tel Örgü

Bu yazıyı paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Tıkla Ara
Yol Tarifi
adana cam balkon adana tel örgü